Den perfekte gaven for den som har alt!

Røykvarsler i taket i et hjem

Har du gått tom for ideer til mor eller far, bestemor, bestefar, søster, tanter og onkler? Eller til kusina som akkurat har flytta ut og skal begynne å studere? Fortvil ikke, vi har gavetipsene som trygger alle i familien.

Hva med noe som sikrer alt de har? Visste du at en optisk røykvarsler kan «se» ulmebranner før det begynner å brenne skikkelig? Dette kan redde liv om en pizza glemmes i ovnen en sen natt på byen eller om man glemmer gryta med grøt på plata.

Se vårt utvalg av optiske røykvarslere!

2 optiske røykvarslere
Optiske røykvarslere “ser” brannene før det begynner å brenne skikkelig.

Har tante og onkel et stort hus? Et hus stappfullt av ting slik at de verken ønsker seg noe til jul eller bursdag? Spør dem om de har seriekoblede røykvarslere. Dette gjør at om det begynner å brenne i varmeovnen i boden så piper det også på kjøkkenet i etasjen over. Seriekoblede optiske røykvarslere gjør at piper det et sted – piper det overalt. Dette kan redde både viktige eiendeler og liv om en brann oppstår.

Se vårt utvalg av optiske og seriekoblede røykvarslere!

En liten og hendig slukkespray?

Slukkespray er også en lur ting å ha på kjøkkenet. Om det skulle oppstå en liten brann eller branntilløp ved matlagingen kan denne slukke brannen kjapt. La familien din ha en slik rett ved komfyren. Den lager lite sekundærskader og er effektiv på små branner.

slukkespray på kjøkkenbenken

Branntepper er også lurt å ha på lur. Dette er en god tilleggssikkerhet i hjemmet. Begynner det derimot å brenne i frityrkjelen – så bruk heller lokket til å slukke brannen. Ved små branner vil et brannteppe, slik som slukkesprayen, kunne slukke brannen kjapt og lage minimale sekundærskader.

Les også: Hvilket slukkeapparat bør jeg velge?

Brannteppene finnes i ulike farger og design!

Branntepper kan slukke en brann raskt om du har dem lett tilgjengelige.

Sikre huset eller hytta med alarmsystemer!

Har du fortsatt ikke funnet gaven til bestemor og bestefar? Alarmanlegg som sikrer dem mot innbrudd kan være et god alternativ. Da kan man overvåke alle rom og innganger og om de er borte vil de kunne få varsel om noen prøver å komme seg inn i huset. Innbruddsalarmene kan betjenes via app, fjernkontroll eller et betjeningspanel.

Slik kan du finne den alarmerende gaven…

Da håper vi du har fått noen gavetips som kan komme til nytte!