Munnbind – om kravet kommer til Norge

Munnbind - om kravet kmmer til Norge

Skrevet av Petter L. Mathisen

Den 15.august vil norske myndigheter ta en ny vurdering om bruk av munnbind også her i Norge. Som vi har skrevet tidligere her, er det åpenbart at munnbind er med på å begrense smitten.

Munnbind har derfor vært lovpålagt eller anbefalt i svært mange land lenge allerede, og både WHO og andre store organisasjoner innen fagområdet anbefaler bruk av munnbind. Når vi nå ser en oppblomstring av tilfeller her i Norge, kan vi være relativt sikre på at kravet vil komme også her. Da trolig fra 15.august.

Det taler selvfølgelig noe mot et krav, at norske myndigheter manglet munnbind i mars, og valgte å ikke anbefale bruken. Uansett, tror jeg de følger fornuften og det internasjonale presset nå. Det kommer derfor til å minimum til å bli en anbefaling på av bruk både på kollektivtransport som tog, t-banen, buss og trikk, samt på kjøpesenter og andre steder vi møtes.

Som de fleste har fått med seg er det allerede fra flyselskapene krav til bruk av munnbind på alle flyvninger. Det er naturlig å tro at også krav vil komme på andre steder hvor vi er mange som møtes på samme sted.

Husk: Bruk av munnbind erstatter ikke de andre smittehemmende rådene, så man skal uansett holde avstand og vaske hender jevnlig. Mer om FHI sine krav kan dere lese her:

Dersom du lurer på hvor dere kan kjøpe kvalitetsmessige oggode munnbind, kan det gjøres i vår nettbutikk.

Vi selger nå kun 2 typer munnbind:

Husk at bomullsmunnbindet kan og bør vaskes med jevne mellomrom på 60 grader. Engangsmunnbind kastets etter bruk.