Ekstra beskyttelse med munnbind?

mann med munnbind

Heldigvis er smittespredningen av koronaviruset lav i Norge. Men flere er likevel bekymret for å bli smittet. Derfor tilbyr vi nå munnbind til de som ønsker å beskytte seg litt ekstra. Petter Mathisen gir tips om hvorfor du bør vurdere munnbind og hva du kan forvente om du ønsker munnbind fra Din Sikkerhet.

EU sitt smitteverntilsyn (ECDC) anbefaler bruk av munnbind. En rekke smitteverneksperter her i Norge anbefaler også bruk av munnbind på offentlige steder, og spesielt i storbyer.

Hvorfor bør du bruke munnbind?

Vi i Din Sikkerhet har bestilt og testet en del ulike munnbind, da vi ser at flere er engstelige for koronaviruset. I flere europeiske land er det påbudt med munnbind, og det er også påbudt om man skal fly med enkelte flyselskap. Det er fortsatt ikke påbudt med munnbind i Norge, og vi håper jo alle at Covid-19 situasjonen roer seg ned slik at det heller ikke blir et påbud.

Men for deg som ønsker ekstra beskyttelse så tilbyr vi munnbind for at du skal føle deg tryggere i det offentlige rom.

Test av munnbind

Vi har testet noen ulike produsenters munnbind, og falt ned på at vi anbefaler, og selger, en modell med 3-lags bomull, med mulighet til å putte inn filter. Denne har også bøyle over nese, noe som gjør at masken sitter godt. Små hemper som festes bak ørene gjør at maskene også ser bra ut estetisk,  den grad en maske kan være pen. Vi lagerfører disse i ulike farger.

Vi selger også CE-merkede munnbind som går under FFP2 (nest høyeste beskyttelsesgrad og godkjent til kirurgi). 

Et lite utvalg av våre munnbind

Vil et munnbind hjelpe mot smitte?

Flere av oss er engstelige for å bli smittet av koronaviruset, enten fordi man tilhører utsatte risikogrupper eller generelt ønsker å beskytte seg og sine nærmeste mot smitte. Det å bruke munnbind foran munn og neste vil hjelpe i en viss grad. Det må dog være et munnbind med riktig passform.

Sjekk vårt utvalg av munnbind

Våre munnbind er ikke godkjente for profesjonelt bruk som for eksempel i helsevesenet, men vil kunne redusere dråpesmitten for privatpersoner med mellom 30 – 80 prosent.  Et munnbind vil ikke bare hindre spredning til friske personer, men også spredning fra de som er bevisst eller ubevisst smittet. Det som alle er enige om, er at at bruk av munnbind hjelper noe, og det er også derfor ECDC anbefaler dette.

Mine tips:

  • Bruk munnbind i rett størrelse
  • Bruk munnbind med bøye over nesa
  • Forvent at bruken kun er for korte perioder, som når man skal en tur på butikken eller tilsvarende
  • Husk rutiner ved bruk av munnbind. Vask hender før du tar munnbindet på, og vask hender etter du tar det av igjen

Ønsker du å teste munnbind? Sjekk vårt utvalg