4 enkle tips til hvordan du kan sikre ditt hjem mot innbrudd

En tyv som prøver å lirke seg inn verandadøra

Skrevet av Geir Lindskog Mathisen, brannteknisk rådgiver

Det å komme hjem til et rasert hjem eller enda verre våkne av at det er fremmede inne i huset er noe få av oss ønsker å oppleve.

Trygghet og sikkerhet er relativt høyt oppe på behovspyramiden for oss mennesker. Med full skallsikring på alle dører, bevegelsessensorer og tydelig alarmmerking velger som regel tyvene å gå til et annet hus.

Om du har en innbruddsalarm er det faktisk 90 prosent mindre sannsynlighet for at ditt hjem blir rammet av innbrudd.

Slik sikrer du deg mot innbrudd

En illsint Pit Bull i gangen og Bandidos-symboler vil nok holde de fleste tyvene på god avstand, men for oss som ikke har det i baklomma anbefaler vi følgende tiltak mot innbruddstyver:

1. Full skallsikring

Skallsikring gjør at du kan ha alarmen på selv om du er hjemme.

Skallsikring gjør at tyvene oppdages mens de er utenfor huset ditt. På alarmsystemet kan du selv velge hvor alarmen skal være på og om du er hjemme kan skallsikring sikre deg slik at tyvene ikke kommer igjennom skallet; dører eller vinduer. Skal du derimot ut av huset, så bør du sette på helsikring. 

2. Merk hjemmet ditt

Merk dører og vinduer om at du har et alarmsystem. Som nevnt er det mer enn 90 prosent sjanse for at tyvene velger et annet hjem om de ser at du har alarm i hjemmet ditt. 

3. Direkte varsling

Ha direkte varsling til egen telefon slik at du fort kan se om det er noen tyver utenfor din bolig. Velg gjerne et system med direkte videolink og kameraovervåking. Er du på ferie kan du kjapt se om det er noen uvedkommende. 

en som monterer kamera mot innbrudd

4. Panic room

Det høres kanskje litt voldsomt ut, men skreddersy gjerne et panikkrom eller panic room i din egen bolig. Dette er løsningen for deg som har opplevd trusler eller ran og ønsker en ekstra trygghet i hjemmet. Om du skulle være uheldig å være hjemme når tyvene kommer, vil panikkrommet være et sted du kan rømme til før du får varslet naboer, familien eller politiet. 

Slik kan Din Sikkerhet hjelpe deg mot innbrudd

De fleste systemer innebærer gjentakene kostnader. Hos Din Sikkerhet kan du kjøpe et system til odel og eie og koble signalene direkte til din egen, familiemedlemmers eller venners telefon.

I tillegg kan du installere både sirener og kameraovervåkning som gjør at du kan få bilder og video fra huset ditt inn på mobiltelefonen. Dette er et system som kan sikre deg og din familie på en svært god måte.